Ja està disponible per a la seva consulta el fons musical de Salvador d’Horta Bofarull, gràcies a un conveni entre la BPEB i l’IFMUC de la Universitat Autònoma de Barcelona
Share Button

IFMUC

Benvolguts, benvolgudes,

us informem que, després del seu corresponent procés de catalogació, ja està disponible per a la seva consulta tot el fons musical de Salvador d’Horta Bofarull. Aquesta catalogació s’ha portat a terme mitjançant el projecte IFMUC, l’Inventari de Fons Musicals de Catalunya, del Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual manté un conveni de col·laboració de pràctiques de Patrimoni Musical amb la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona. Cal recordar que la BPEB va rebre aquest fons a finals del mes de novembre de 2014.

Segons podem llegir a la web de l’IFMUC, es tracta del fons personal de Salvador d’Horta Bofarull (1856-1931), mestre i organista de l’església de Sant Francesc de Paula de Barcelona, enderrocada el 2002 a causa de l’ampliació del Palau de la Música Catalana. Conté dues col·leccions de «manuscrits d’autor» i «impresos d’autor» de compositors actius a Barcelona entre el segon terç del segle XIX i el primer del segle XX. La col·lecció «manuscrits d’autor» conserva repertori eclesiàstic d’Anselm Barba, Salvador d’Horta Bofarull, Joan Sariols –mestre de S. d’H. Bofarull– i Ramon Vilanova, i compta, també, amb una còpia de l’Stabat Mater de F. J. Haydn, realitzada per Josep Guasch, músic de la capella de Santa Maria del Mar, el 1784. La col·lecció «impresos d’autor» conté repertori eclesiàstic de F. Andreví, B. C. Puig, J. Manent, M. de Ferrer i S. d’H. Bofarull, al costat d’obres de repertori internacional.

La consulta d’aquest fons es pot fer a través d’aquesta adreça: https://ifmuc.uab.cat/collection/BPESB?ln=ca

Està format per un total de 64 documents, dividit en dues col·leccions: manuscrits d’autor (27) i impresos d’autor (37). Es poden executar cerques o fer una navegació per les col·leccions. Podem trobar una completa descripció de cada registre (fins i tot la descripció en format MARC), així com imatges digitalitzades dels mateixos documents. A més, les fitxes s’enriqueixen amb enllaços a la Wikipedia i amb la possibilitat d’afegir comentaris a cada fitxa.

Esperem que aquesta notícia sigui del vostre interès.

Atentament,

L’Equip de la BPEB