El projecte Apadrines? neix influenciat per altres iniciatives sorgides a institucions i biblioteques angleses i catalanes, amb el propòsit de recollir fons per poder restaurar el patrimoni bibliogràfic que custodien.

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona se suma a aquestes iniciatives de micromecenatge, tot creant el seu propi projecte, i animant a la participació de tothom que vulgui col·laborar en la preservació i recuperació de l’herència bibliogràfica de la biblioteca pública més antiga de la ciutat que encara continua activa. De fet, som la primera biblioteca religiosa de Catalunya que inicia un projecte com aquest. Anima’t a apadrinar, i a fer del nostre patrimoni cosa de tots i totes!

Entenem la restauració com un procés global; no només és una intervenció que té com a objectiu final la conservació i la preservació física del llibre. En totes les restauracions d’aquest projecte es preveu també la digitalització de les obres, que es posaran en accés obert a tothom a través d’internet.

Saps com es restaura un llibre? En aquest vídeo de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, podràs veure algunes de les tècniques que utilitzen els professionals, segons el nivell de deteriorament i el tipus de suport que cal tractar.

A més, amb aquesta iniciativa la Biblioteca Pública Episcopal vol posar en valor el seu extens i important fons patrimonial, un patrimoni que pertany a tota la societat i que cal, doncs, conservar i preservar per a les generacions futures. I és per això que cal implicar com més institucions i particulars millor en la seva preservació. El projecte és, per tant, reflex també de la nostra responsabilitat social i el nostre compromís vers la societat i la cultura del país.

L’equip de la biblioteca et presentem el projecte Apadrines? i t’obrim les portes perquè ens coneguis de més a prop!