En aquest apartat donem resposta a les principals preguntes que et poden sorgir sobre aquest projecte. No obstant, si tens alguna pregunta més que no l’hem contestat, ens pots deixar un comentari (al final de la pàgina) i et respondrem el més aviat possible.


  • Per què aquesta iniciativa?

La Biblioteca Episcopal protegeix un ric fons històric, i acull exemplars de més de cinc segles d’antiguitat que necessiten una urgent restauració, però és impossible sense la col·laboració i el micromecenatge per part de les persones particulars i les entitats que ho desitgin.

  • Què es farà amb la teva aportació?

Es realitzarà la restauració i es digitalitzarà l’exemplar apadrinat, per tal de conservar i preservar, tant la seva integritat documental com el seu contingut.

  • Qui pot ser padrí o padrina?

Qualsevol persona o entitat, siguin usuaris o no de la biblioteca. Els padrins podran optar a assumir la totalitat del cost de la restauració o només una part. També hi ha la possibilitat de ser padrí anònim o bé regalar un apadrinament.

  • Què rebré per ser padrí o padrina?

Com a mostra d’agraïment, tots els padrins rebran un certificat personalitzat i els obsequiarem amb un detall en record de l’apadrinament. A més, s’incorporarà al llibre una nova pàgina amb la relació de padrins que han fet possible la restauració, associant-los per sempre al llibre que han apadrinat. El padrí/na també podrà visitar el Taller de Restauració del Monestir de Sant Pere de Puel·les, i conèixer de primera mà el treball que s’hi realitza.

  • Com puc ser padrí o padrina?

Cal que omplis el formulari de contacte i que l’enviïs a través de la web. A més, rebràs també una còpia del mateix a la teva adreça de correu electrònic. També trobaràs formularis impresos al taulell de la Biblioteca. Si tens més dubtes, pots posar-te en contacte amb nosaltres al 93 454 16 07.

  • Podria veure els resultats de la restauració?

Tot el procés de restauració dels llibres apadrinats es podrà consultar a la nostra galeria fotogràfica i també al blog d’aquesta web. També et pots subscriure al nostre butlletí, i rebràs totes novetats al teu correu electrònic.

  • Quin és l’import mínim per a l’apadrinament?

Establim un import mínim de 30€. A partir d’aquesta xifra, es pot fer l’aportació que cadascú vulgui. Fins i tot, es pot assumir tot el cost de la restauració d’un llibre, i per tant, esdevenir el padrí únic.

  • Com funciona una donació obsequi?

Si vols fer un regal original a alguna persona, pots optar a fer una donació obsequi. El funcionament és ben senzill: en el formulari de contacte, posa les dades de la persona a qui vols regalar un apadrinament. D’aquesta manera la persona rebrà el certificat corresponent a nom seu, juntament amb un obsequi d’agraïment.

  • Quina és la quantitat mínima recollida per a iniciar el procés de restauració?

Es planteja que com a mínim cal arribar al 70% del cost total de la restauració d’un llibre. En cas de no arribar al 70% recaptat, es comunicarà aquest fet a tots els padrins o padrines que hagin fet aportacions, i es guardarà l’import ja obtingut per a futures campanyes. Si s’arriba a aquest 70%, la Biblioteca aportarà la diferència fins arribar al cost total; i per tant, la restauració es portarà a terme. Serà en el moment de portar a terme la restauració, i no abans, quan es faran els certificats d’apadrinament corresponents.

  • Hi ha possibilitat de deducció fiscal?

Si, aquestes donacions són deduïbles a l’IRPF, segons els nous criteris establerts a la Llei 27/2014 de I.S. Un cop haguem rebut el teu ingrés, et prepararem el certificat corresponent per a què el puguis presentar a la teva declaració de la Renta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *