Croniques de totes les naçions quis poblaren en Espanya e en apres dels Reys d’Arago

 


Croniques de totes les naçions quis poblaren en Espanya e en apres dels Reys d’Arago … e dels comtes de Bachinona — Entre 1301 i 1400 — 124 folis ; 29 cm — Codi: Ms. 74

Assi comença lo libre del tresor de Mestre Brunet Lati qui parla dels ensenyaments de bona parleria / Brunetto Latini — Entre 1401 i 1500 — [108] pàgines ; 29 cm — Codi: Ms. 74 bis

Aquest volum conté dues obres manuscrites relligades. D’una banda, hi ha les Cròniques dels reis d’Aragó e comtes de Barcelona, obra anònima però atribuïda a Pere III el Cerimoniós, que data del segle XIV. També se la coneix com a Crònica de Sant Joan de la Penya i és, sens dubte, una de les obres clau de la literatura i la cultura catalanes de l’Edat Mitjana. L’altra obra relligada és una còpia del Llibre del tresor de Brunetto Latini, datada possiblement del segle XV. Latini fou notari i filòsof, i arribà a ser Canceller de la República de Florència. Està considerat com un dels personatges clau en el desenvolupament del pensament polític humanista durant la Baixa Edat Mitjana.

Cal refer l’enquadernació, ja que té la coberta i el llom deslligats. Caldrà també reforçar els nervis del llom. Té alguns fulls solts i també caldrà fer una neteja general dels dos llibres. També es procedirà a la seva digitalització.

Import total de la restauració i la digitalització: 747,32€

Amb les aportacions dels padrins i padrines hem aconseguit…

Hem aconseguit: 580,00€/747,32€

… i els 167,32€ que quedarien fins a completar tot l’import de la restauració i la digitalització l’ha aportat la Biblioteca.