Daniel Giralt-Miracle (Foto: Wikipedia, consulta 19 de desembre de 2016)

Després de 6 mesos de treball, el passat mes de desembre es va completar la catalogació de part de la biblioteca personal de Daniel Giralt-Miracle, en concret la dels àmbits de Filosofia, Teologia, Espiritualitat, Teoria de l’Art i Idees estètiques.

Giralt-Miracle és un prestigiós i reconegut crític i historiador de l’art, segurament un dels més importants de l’últim terç del segle XX i de l’actualitat. Comença la seva carrera professional el 1966, i entre altres dades destacades cal dir que és membre del Consell de Cultura de Barcelona des del 2011. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2013, i també fou comissari general dels Anys Internacionals Gaudí Barcelona (2002) i Dalí (2004).

Es tracta d’un fons eminentment modern, format per més de 1.000 volums, on hi destaquen dues temàtiques principals: d’una banda, hi ha un seguit de publicacions evangèliques i protestants, edicions originals dels anys 40 als 70 dels segle XX, moltes d’elles escrites en alemany i també moltes d’Amèrica Llatina, publicades per les editorials La Aurora (Buenos Aires) i Casa Unida de Publicaciones (de Mèxic DF). I de l’altra, cal remarcar els llibres sobre art, teoria de l’art i estètica, aquests més moderns.

Val a dir també, que dins d’aquesta donació hi ha alguns exemplars històrics, com per exemple llibres publicats per l’Editorial Daniel Jorro a principis del segle XX, o per la Librería Nacional y Extranjera de Madrid, a finals del segle XIX; tots ells de temàtica teològica i religiosa.

Aquest fons no està diferenciat de forma concreta dins la Biblioteca. S’ha integrat dins del fons general, i l’única manera de saber que es tracta d’aquesta donació és gràcies a una nota pública a cada exemplar que especifica la seva procedència.

El fons del Daniel Giralt-Miracle és la segona donació important que va rebre la biblioteca durant el 2016, després que el passat mes d’abril es completés la catalogació del fons del Cardenal i Arquebisbe emèrit de Barcelona Lluís Martínez Sistach.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>