portada-volum1

Una important novetat ha arribat recentment, en forma de donació pel propi autor, a la Biblioteca. Es tracta de l’obra “Los Cardenales del Siglo XX“, una extensa obra a càrrec del Dr. Ramón Castro. És una edició no venal, i que és fruit d’una extensa i detallada tasca de recerca i recopil·lació de dades.

L’obra s’estructura en tres volums, i tal i com podem llegir en la introducció:

“El primero detalla los datos biográficos de los 644 cardenales que han vivido entre el 1 de enero de 1901 y el 31 de diciembre de 2000. El segundo desarrollará los destinos de cada uno de ellos, especialmente de los purpurados que han ocupado Iglesias Particulares, así como las diversas Iglesias Romanas de las que hayan podido ostentar su titularidad, si que han sido más de una. Finalmente el tercer tomo está dedicado a la Heráldica, en particular la que se refiere a estos miembros del Colegio Cardenalicio; en ella se reproducen en color natural y color heráldico los escudos de los 612 cardenales de los que ha sido posible conseguirlos, así como un estudio sobre las divisas de dichos escudos”.

heraldica

Sens dubte es tracta d’una obra que aporta una important feina de sistematització de dades fins ara disperses, i que permet tenir una visió global de tots els cardenals que han viscut durant tot el segle XX. És significatiu remarcar la tasca feta en el volum 3, el dedicat a Heràldica. En un sol volum es poden consultar tots els escuts de tots els cardenals, fet que ajuda a la recerca i a la localització d’aquests elements, sovint difícils de consultar i que estan dispersos en diverses fonts d’informació.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>