memoire-bosco

Hem rebut en donació l’obra “Memoire biografiche di Don Giovanni Bosco“. Escrita en italià, es tracta d’una extensa obra en 21 volums, recopil·lada pel sacerdot salesià Giovanni Battista Leymone, editada a Torí per diferents editorials entre 1898 i 1948, i que repassa de forma exhaustiva, any a any, tota la seva vida i totes les seves accions.

El seu nom complet era Giovanni Melchiorre Bosco. Va nèixer a la localitat piemontesa de Castelnuovo Don Bosco el 16 d’agost de 1815. Va ser el fundador de la Congregació Salesiana i la de les Filles de Maria Auxiliadora. La creació d’aquesta Congregació va ser aprovada pel Papa Pius IX el 1874.

La seva obra eclesiàstica i pedagògica va ser immensa, i ens ha deixat un gran llegat ben viu i vigent avui dia: existeixen al món un total de 2.086 presències salesianes al món, repartides per 127 països diferents. Hi ha un total 16.640 religiosos en tota la Congregació. Actualment hi ha aproximadament 857.800 infants i joves estudiant als seus Centres d’Ensenyament.

En Giovanni Battista, va morir a Torí el 31 de gener de 1888. Tan sols dos anys després del seu traspàs, el 1890, ja es va obrir un procés per a la seva canonització. Aquest fet d’esdevé el 2 de juny de 1929. Posteriorment, l’1 d’abril de 1934 va ser declarat sant, en aquesta ocasió pel Papa Pius XI.

Sens dubte es tracta d’una obra de consulta indispensable per a tothom qui vulgui aprofundir en l’estudi de la vida d’aquest sant.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>