Hem iniciat el procés de restauració de 5 exemplars del nostre Fons de Reserva; concretament 3 incunables i 2 manuscrits.

Pel que fa als manuscrits, hem encarregat la restauració de les Crónicas de los últimos condes de Barcelona, de Bernat Desclot, al Taller Berta Blasi. Mentre que el Taller de Restauració de Documents Gràfics del Monestir de Sant Pere de les Puel·les serà l’encarregat de la restauració del manuscrit Llibre primer de la història catalana…, de Pere Gil i Estalella.

D’altra banda, pel que fa als incunables, se’n restauraran 3: De sensu composito et diviso, de Paolo de la Pergolla, impresa a Pavia l’any 1488; Summulae in Aristotelis Physicam, de Guillem d’Occam, impresa a Bolonya l’1494; i finalment una Crònica de Nuremberg, de Hartmann Schedel, impresa a Nuremberg l’any 1493. La restauració dels 3 incunables serà realitzada pel Taller del Monestir de Sant Pere de les Puel·les.

Amb aquesta nova acció, la Biblioteca es referma en el seu compromís per mantenir i preservar el seu ric patrimoni documental, i que estigui disponible en les millors condicions possibles per a la societat en general i per a les generacions futures.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>